Hvordan får jeg råd til at følge med alt det nye, moderne og relevante?

Samfundet kører i øjeblikket med 1000 km/t, og det har ikke i sinde at sænke farten eller overhovedet stoppe. I takt med at teknologi og viden har udviklet sig, har transportmidlet, hvori samfundet sidder som passager, gået tilbage i udviklingen. Bremserne er forsvundet, så vi ikke længere kan stoppe og forruden er blevet knust af den modarbejdende vind, så vi ikke kan forudsige fremtiden. En af de ting, der også har udviklet sig med stigende hastighed, er forbrugerismen, hvor du konstant bliver overtalt til at være en del af det nutidige samfund – den nyeste IPhone, de nyeste sko, det nyeste boligdesign osv. Ingen har lyst til at sakke bagud, men hvordan følger du med et fænomen, der ingen sans for udmattelse eller stamina har?

Sådan sikrer du dig mod at blive ruineret af forbrug

Der er mange ting, du kan gøre for at forsvare dig selv – både på kort sigt og lang sigt. Her er nogle muligheder:

  • Den mest kortsigtede mulighed er et hurtigt lån uden sikkerhed. Hermed kan du tage et lån med kort varsel og uden at skulle påvise, at du har en vis opsparing eller indkomst osv. Hvis du mangler penge til et givent køb, kan dette være en mulighed, men det bør kun bruges, hvis du derudover har penge tilovers.
  • Sortér i, hvad der er brugbart, og hvad der blot er accessoires. Skal du/kan du bruge det, du har i sinde at købe? Spørg altid dig selv om dette. Du kan også bygge videre og spørge dig selv, hvor længe den givne trend eller genstand kommer til at være ”det nye”.
  • Behold det, der har været meget hot. Der er stor sandsynlighed for, at det vil returnere i retro-fænomenets skikkelse.