Brug for ny cykel? Det skal du være opmærksom på

Cyklen er det ultimative værktøj for agil transport og tidsubestemt rejse. Cyklen kører altid til tiden, den kan komme frem til langt de fleste destinationer og så er en cykeltur også godt for helbredet og kondien. Der er få negative elementer, hvis dine mål er inden for en vis radius. Derfor kan det også være svært at undvære en cykel. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du køber den nye cykel.

Tips til cykel-købet

  • En god cykel kan godt komme langt op i prisen. Hvis du skal have en cykel, der både cykler godt, der holder længe, og som du synes ser fed ud, skal du af med et par tusinde kroner. Du kan få lidt hjælp til dette med et blancolån. Du kan finde flere måder og samle penge sammen til din drømmecykel her: consumerloans.dk/laan-penge-i-weekenden/.
  • Hav styr på, hvad du kommer til at bruge cyklen til. Hvis du ved, du kun skal bruge cyklen til at cykle ned til studiet, behøver du ikke en cykel med alle funktioner, der findes. Hvis du også vil bruge cyklen til sportslige sammenhænge eller mountainbiking, skal du gå efter en cykel, der kan håndtere de krav.
  • Sørg for at cyklen indeholder alle sikkerhedskravene: Brugbar klokke, pedalbremser og/eller bremser ved styret, reflekser ved begge hjul og ellers i god nok stand generelt (b.la. tandhjul og kæde). Dette gælder især, hvis du køber en brugt.
  • Hvis du har langt til dine destinationer og har lidt ekstra penge på lommen, kan du købe en elcykel. En elcykel gør det både nemmere og hurtigere at køre længere distancer.
  • Sørg for at købe en cykel, der er stor nok til dig. Dette kan tjekkes ved at kigge på hjulenes størrelse i tommer.